Go Back
Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 8 st palsternackor
  • smör
  • 100 g hasselnötter
  • 1 kruka persilja
  • 1 st apelsin
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på lite smör, salta och peppra. Stek nackorna i ugnen 20 minuter.
  • Ta ut formen, grovhacka nötterna och strö dem över palsternackorna och stek ytterligare i ugnen 5-10 minuter.
  • Grovhacka persiljan. Skölj och riv skalet av halva apelsinen, pressa ur saften, blanda det med olja och lite salt. Strö över persiljan och ringla över dressingen.
  • Mal över lite svartpeppar. Servera palsternackorna till färsbiffar av nöt eller vilt tillsammans med en sallad eller med blandade bönor och potatismos.
Skriv ut receptet