Go Back
Portioner 6 pers
Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.

Ingredienser
  

  • 12 skivor julskinka tunt skuren
  • 1 st rödbeta
  • 1 st grönkålsblad stort
  • 1 st silverlök
  • 1 st äpple rött
  • olja

Picklelag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker

Senapskräm

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap din favorit
  • 5 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Instruktioner
 

  • Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  • Skiva rödbetan tunt. Koka upp picklelagen med nejlika och lägg ner rödbetsskivorna. Ställ åt sidan och låt svalna i lagen. Dela grönkålsbladet i mindre bitar och stek i olja på hög värme tills det blir frasigt.
  • Finhacka löken och blanda med 3 msk olja. Skär äpplet till tunna stavar.
  • Servera genom att rulla julskinkan och de picklade rödbetorna, fördela senapskrämen ovanpå och toppa med grönkålen, äpplet och löken.
Skriv ut receptet