Go Back
Portioner 4 portioner
Recept av Tareq Taylor

Ingredienser
  

  • 1 st lök gul, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st zucchini 1 cm stora tärningar
  • 1 tsk svartpeppar krossad
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 300 g spaghetti
  • 4 st äggulor
  • 1 dl pastavatten
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 10 st små tomater gärna i olika färger, halverade
  • 1 dl Västerbottensost finriven

Instruktioner
 

  • Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg.
  • Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden.
  • Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål.
  • Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen, persilja, tomater och finriven Västerbottensost.
  • Servera direkt.
Skriv ut receptet