Go Back
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 portionsbitar Zeta Panettone
  • 2 st apelsiner

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung

Dekor

  • 4 msk Pistagenötter salta, hackade
  • minimaränger (vita)

Instruktioner
 

  • Skär panettone i portionsbitar och lägg ut på assietter. Riv eller skär apelsinskalet med ett zestjärn eller en vass potatisskalare. Ställ åt sidan.
  • Skär ut skinnfria apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna. Skeda eller spritsa chok-ladkräm över apelsinklyftorna. Strö över hackade nötter, apelsinzest och minimaränger.

Chokladkräm

  • Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå i rumstemperatur i ca 15-20 minuter (det är viktigt att den inte är kall). Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i microvågsugn eller i vattenbad. Låt chokladen svalna i några minuter. Vispa ihop choklad och mascarpone till en jämn chokladkräm. Vispa ner flytande honung.
Skriv ut receptet