En fantastiskt god kladdkaka som passar utmärkt till kaffet.
Ingredienser
175gsmörtill smeten
4stägg
1dlkakao
50gmörk blockchoklad
3dlvetemjöl
2tskvaniljsocker
2krmsalt
5dlströsocker
20ghasselnötter
50gsmörglasyren
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Smörj och bröa en form som är ca 28 cm och har löstagbar kant. Krossa hasselnötterna.
Smält ner smetens smör, vispa därefter ägg och socker poröst.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt, vetemjöl samt de krossade hasselnötterna.
Rör ner smöret som fått svalna lite. Häll i smeten i formen och grädda kakan i ca. 35 min.
Kakan ska vara fast i kanterna men något lös i mitten när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras och serveras.
Glasyren
Smält chokladen och glasyrens smör på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Serveras med vispad grädde som gärna får toppas med lite O´boy för lite extra kladd.