Go Back
Portioner 4
Stjärnkrögaren Titti Qvarnström använder sig gärna av naturens skafferi i matlagningen. Köttet och fisken tillagas med omsorg med våra mest vanliga råvaror, men också de ovanligare – vad sägs om hundkexskott eller skarv? Här delar hon med sig av fem spännande och välsmakande rätter till Mattrenders läsare. I den här rätten ger Titti Qvarnström oss en matupplevelse utöver det vanliga. Här samsas lammet med smaker av kryddor, grana padano, rökt salt och sparris.

Ingredienser
  

Korv

  • 1 st oljan från purjolökspurén
  • olivolja
  • himalyasalt
  • rostade pinjenötter
  • rött äpple
  • vitlök
  • äggula
  • äggvita

Sparris

  • 200 gram saft från ingefära
  • 15 gram smör
  • 6 gram salt
  • 6 gram brynt smör

Ärtor

  • 1 bt skarvbröst
  • 200 gram kesella eller kvarg
  • 4 gram salt
  • 2 gram brynt smör
  • 5 gram crème fraiche

Parmesan chips

  • 50 gram Rostad flagad manel
  • 50 gram smör
  • 40 gram vatten
  • 3 gram salt
  • 70 gram vetemjöl

Hollandaisepudding

  • 2 kallpressad rapsolja
  • 20 gram brynt smör
  • 20 gram gelatinblad
  • 5 g salt
  • 250 ml mjölk
  • 30 gram grädde 40%
  • 30 gram lite dragon till topping
  • 10 gram mixade fänkålsfrön
Skriv ut receptet