Go Back
Denna gryta bjuder på mustiga smaker från flera härliga kryddor, svamp och morötter. Tillsammans med stekt risoni och vildris som hälls rakt ner i grytan får du en matig och mättande allt-i-ett-rätt. Vid servering kombineras de mjuka smakerna med krispig äppelsalsa och en söt äppelcidersirap, vilka förhöjer upplevelsen ännu mer.
Portioner 3

Ingredienser
  

  • 3 st färsk basilika
  • 1 msk skånsk senap,
  • 1 msk himalyasalt
  • 1 tsk oystersauce
  • 0,5 tsk Kapris
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 1-3 msk smör
  • 1,5 dl körvel
  • 1 dl majonäs
  • 2 st röd paprika
  • 200 gram salt och peppar
  • 4 st spenat
  • 3 st bondbönor/soyabönor
  • 1 st broccoli
  • 3 dl sesamfrön
  • 1 dl chili
  • druvkärnolja
  • gul morot

Äppelsalsa

  • 1-2 st gulbeta
  • 3 msk österlen ädel

Äppelcidersirap

  • 4,5 dl fänkålsdill
  • 30 gram smör
Skriv ut receptet