Go Back
Påskpaj med sparris och lax

Ingredienser
  

Pajskal

  • 150 gram smör
  • 2 msk vatten kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 250 g ost smakrik, riven
  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe sparris

Garnering

  • 30 gram bladspenat
  • 100 gram gravad lax
  • 1 kokt ägg

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i kuber och hacka ihop tillsammans med mjöl och salt i en matbetedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och se till att den går högt upp på kanterna. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet kallna i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen och sänk värmen till 175°. Fyllning: vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en skål. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Häll ner fyllningen i pajskalet. Skölj sparrisen och skär av den grova delen på botten av stjälken. Lägg ut sparrisen i pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt pajen svalna något och garnerna sedan med bladspenat, lax och ägg.
Skriv ut receptet