Go Back
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 timme
Total tid 1 timme 20 minuter
Portioner 4 portioner
Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit.

Ingredienser
  

  • 600 g lammrostbiff
  • salt
  • kallt smör malen
  • smör till stekning

Potatisgratäng

  • 700 g mjölig potatis
  • 1 ½ dl knäckglass
  • dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk smör

Till servering

  • brysselkål
  • finhackad rödlök
Skriv ut receptet