Börja med: Skär ner fisken i mindre bitar. Se till så fisken och grädden är kylskåpskalla. Kör fisken i matberedare på högsta hastighet tillsammans med saltet tills färsen snurrar runt i en klump. Fördela ut jämnt i matberedaren med slickepott och häll snabbt i grädden på högsta hastighet och kör max 1min. Ta ur färsen och blanda i ströbrödet för hand. Låt svälla i kyl 10min. Forma till 80-90g biffar, vänd i ströbröd och stek frasiga i smör. Baka färdigt i 100c ugn till 45c i kärntemperatur.
Citronpicklade grönsaker och kål. Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med hyvlat citronskal, låt svalna till 85-90c i rumstemperatur. Skär ner blomkålen i små buketter och skiva lök, jordärtskocka och fänkål tunt. Slå lagen över grönsakerna och låt dra ca 30min. Plocka eller skär ner kål bladen i mindre bitar och dillen i vippor. Häll av lagen från grönsakerna. Fräs kålbladen i smör i en stekpanna, vänd i grönsakerna och dillvipporna. Salta.
Grovmosade vita rotfrukter. Skala rotfrukterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt ånga av och mosa med potatispress tillsammans med smör och salt.
Skummig dillsås. Skala och tärna löken och fräs i smör tillsammans dillstjälkar och vitpeppar. Tillsätt vitvin och fiskbuljong och reducera 1/3. Ha i grädde och crème fraiche och låt sjuda 5min. Mixa i kannmixer på högsta effekt tillsammans med dill och spenat. Smaka av och sila genom finmaskig sil.
Rostade frön. Fräs fröerna i olivolja i en panna tills de poppar, salta och låt rinna av på hushållspapper.
Servering: Servera torskbiffar direkt, lägg på grovmosade rotfrukter, citronpicklade grönsaker och häll över dillsåsen. Toppa med rostade frön.
Rätten är skapad av Martin Moses, Årets Kock 2019, regerande svensk mästare i professionell matlagning