Go Back
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

Berry Sweet

  • 2 cl hallonsockerlag
  • 1 st äggvita
  • 3-4 droppar citron
  • 1 nypa blåbärsstoft
  • Schweppes Tonic Vinbär

Hallonsockerlag

  • 200 g hallon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Blåbärsstoft

  • 100 g blåbär

Instruktioner
 

  • Hallonsockerlag: Koka hallon i vatten i 10 min. Sila av hallonresterna och spara hallonsaften. Blanda saften med sockret och vaniljsockret, koka upp och koka ett par minuter. Låt svalna.
  • Blåbärsstoft: Sätt ugnen på 50 grader. Placera ut blåbären glest på en plåt. Sätt in plåten i ugnen och låt vara i ett par timmar, tills bären torkat. Ta ut plåten ur ugnen och låt bären eftertorka. Mortla de torkade blåbären till ett fint stoft. Förvara mörkt i rumstemperatur.
  • Berry Sweet: Häll hallonsockerlagen i ett Martiniglas, sedan försiktigt väl kyld Schweppes Tonic Vinbär (så att tonicen lägger sig ovanpå hallonsockerlagen). Skaka en äggvita med ett par droppar citron till ett fint skum i en shaker. Toppa drinken med skummet och garnera med en nypa blåbärsstoft. Recept av Malin Håkansson.
Skriv ut receptet