Go Back
Portioner 1 drink
When Rhu met Barbi

Ingredienser
  

When Rhu met Barbi

  • Is
  • 5 cl gin
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl fläderlikör
  • 2 cl rabarbersockerlag
  • 3 st äggvitor
  • 30 cl Schweppes Lemon

Rabarbersockerlag

  • 3 st rabarberstjälkar
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten

Instruktioner
 

  • Rabarbersockerlag: Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten. Koka upp och låt koka i ca 10 - 15 minuter tills rabarbern har blivit riktigt mjuk. Sila över vätskan till en skål och pressa all extra saft ur rabarbern. Häll tillbaka vätskan i kastrullen, tillsätt socker och koka under omrörning tills sockret lösts upp. Låt svalna och förvara i kylskåp. Receptet räcker till flera drinkar.
  • When Rhu met Barbi: Fyll en shaker med gin, rabarbersockerlag, färskpressad citronsaft, fläderlikör och is. Skaka. Häll upp i ett lowballglas. Blanda Schweppes Lemon och äggvita i en sifon. Ladda sifonen med två patroner och gör en fluffig rundel av skum i glasets öppning. Har du ingen sifon så går det bra att vispa Schweppes Lemon och äggvita till ett fluffigt skum förhand med visp, och hälla skummet i glasets öppning.
Skriv ut receptet