Go Back
Portioner 4 portioner
Brownie med Jack Daniel's whiskeyglass

Ingredienser
  

Brownies

  • 125 g mörk choklad
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör mjukt
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Jack Daniels's whiskeyglass

  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk Jack Daniel's whiskey

Saltrostade mandlar

  • 100 g mandel skalad
  • olja
  • salt
  • hickory liquid smoke valfritt

Instruktioner
 

Brownies

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält 125 g choklad på låg effekt i mikron.
  • Rör ihop smör och socker.
  • Vispa upp äggen i en separat bunke. Arbeta in de uppvispade äggen lite i taget och sedan den smälta chokladen.
  • Blanda kakao, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ner i chokladsmeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, 24x24 cm. Häll i smeten.
  • Grädda 25–30 minuter. Låt kakan kallna och skär upp den i bitar.

Jack Daniels's whiskeyglass

  • Snitta upp och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en kastrull.
  • Vispa äggulor med råsocker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85° eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, det får inte koka.
  • Häll upp massan i en bunke och kyl ner, gärna över natten för bästa resultat.
  • Sila av, tillsätt whiskey och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen minst 1–2 timmar.
  • Skär upp kakan och lägg på tallrikar. Lägg på en kula av whiskeyglassen och strö över mandlarna.

Saltrostade mandlar

  • Rosta 100 g skalad mandel i 2 krm olja i stekpanna.
  • Salta lätt och tillsätt ev ett par droppar hickory liquid smoke.
Skriv ut receptet