Go Back

Ingredienser
  

Pajskal

  • 4,5 dl speltmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 tsk havssalt
  • 250 g smör iskallt
  • 1 msk rapsolja
  • 9 msk vatten iskallt

Rosmaräng

  • 250 g rårörsocker
  • 100 g rosenvatten
  • 150 g äggvita

Rabarbercurd

  • 100 g rabarberpuré
  • 35 g Hendrick's Gin
  • 135 g strösocker
  • 135 g ägg
  • 175 g smör

Instruktioner
 

Pajskal

  • Blanda spelt, bovete och salt i en stor skål. Ta fram det iskalla smöret och riv ner med ett rivjärn. Blanda allt med en gaffel tills det är ordentligt blandat. Dela upp i två delar, mjöla och kavla ut till 8 tums storlek. Lägg in i kylen i cirka en timme. Ta ut ur kylen och kavla till den storleken som passar din pajform. Flytta över degen till pajformen och vik lite av pajdegen över kanten. Baka på 180 grader i cirka 15-­20 minuter.

Rosmaräng

  • Koka rosenvattnet och rårörsockret till 120 grader. Börja vispa äggvitan när sockerlagen nått ungefär 110 grader. Häll sakta sockerlagen över äggvitan och vispa tills den når rumstemperatur. Fyll upp i spritspåse och spritsa små toppar på ett bakplåtspapper. Strö gärna lite torkade rosenblad över. Torka i ugn på 100 grader cirka 3 timmar.

Rabarbercurd

  • Koka upp rabarberpuré i en kastrull. Under tiden vispar du ihop socker och ägg i en bunke. När rabarbern kokar häller du den, under omrörning, över äggen i bunken. Rör ner ginen. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm sakta till 86 grader. Ta av från värmen och mixa ner smöret med en stavmixer. Häll upp i pajskalet och låt svalna.
Skriv ut receptet