Go Back

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker

Fyllning

  • 4,5 dl pumpapuré (kokt och slätmixad butternut)
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 msk Fireball
  • 1,5 msk vetemjöl

Topping

  • 15 st marshmallows stora
  • 50 g pekannötter

Instruktioner
 

  • Börja med pajdegen. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Ställ i kylen i ca 15 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm. Ställ formen i frysen i ca 5 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  • Skär bort pumpaskalet. Plocka bort pumpafröna och skär pumpaköttet i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och låt pumpan ånga av ordentligt. Mixa den slät med en stavmixer.
  • Sätt ugnen på 200 g. Vispa ihop pumpapurén med Fireball och resten av ingredienserna. Fyll pajskalet med fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den inte längre är lös i mitten.
  • Toppa med hackade pekannötter och marshmallows. Använd en brännare och bränn av marshmallowsen strax före servering.
Skriv ut receptet