Go Back
Portioner 4
Här har vi den perfekta vardagspastan som blir klar på bara 15 minuter. En vegansk twist på en klassisk rätt med Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, krämig sås och hackad persilja. Buon appetito!
Zeina Mourtada har anpassat receptet till bröderna Norberg som båda vill äta vegetariskt för planeten men som har helt olika utgångspunkter. Emil är vegan sedan länge och Daniel var inte direkt bäst i klassen i hemkunskap - men båda har insett att bra käk behövs för att hålla humorn uppe.
Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,3 kg CO2e/portion.

Ingredienser
  

  • 100 g Quorn Vegan Skivor Rökt Smak
  • 300 g spaghetti

Carbonara

  • 4 dl havregrädde
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • persilja
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

Carbonara

  • Hacka schalottenlök och stek i olivolja cirka tre minuter. Pressa vitlök och vänd ner i löken, fräs hastigt. Häll ner havregrädden och låt koka upp. Skiva Quorn Vegan Skivor och addera. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av och vänd ner pastan i såsen. Garnera den veganska carbonaran med hackad persilja.
Skriv ut receptet