Go Back
En jättegod vegetarisk pastej att servera som smörgåspålägg med saltgurka eller smörgåsgurka.

Ingredienser
  

  • 0,5 st buljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk sesampasta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st soltorkade tomater torra eller i olja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk japansk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja eller rapsolja

Instruktioner
 

  • Blötlägg linserna i dubbelt så mycket vatten ett par timmar eller över natten.
  • Blötlägg tomaterna 20 min om de är torra.
  • Koka linserna i dubbelt så mycket vatten med buljong och lagerblad cirka en kvart.
  • Kör dem i matberedare med sesampasta, i pressad vitlöksklyfta och soltorkade tomater.
  • Smaka av med soja, balsamvinäger, salt och peppar och ev lite olivolja.
Skriv ut receptet