fbpx

#vartannatbord

Den hårt prövade restaurangbranschen har tappat upp till 90 procent av sina intäkter under de senaste veckorna på grund av coronakrisen. I tisdags gick regeringen och Folkhälsoinstitutet ut med att endast bordsservering nu är tillåten på restauranger. För att värna om sina gäster har nu 35 restauranger i Stockholm gått samman med uppropet #vartannatbord.

Vår bransch kan inte jobba hemma och om det inte sker en förändring saknar vi snart arbete helt. Samtidigt är det givetvis viktigt att våra restauranger bemöter gästernas oro och tar ansvar i spridningen av coronaviruset. Därför går vi nu samman och bokar vartannat bord för att göra restaurangbesöken säkrare genom större avstånd mellan gästerna, säger Magnus Bergh på restaurang Folkparken som är en av initiativtagarna till uppropet.

Samtliga krogar i Sverige bjuds in till #vartannatbord för att rädda den krisande restaurangbranschen samtidigt som smittspridningen begränsas.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!