annons

Havskräftor med apelsin, tomat och chili

Havskräftor med apelsin, tomat och chili

Portioner 4
Ett perfekt vin till fisk och skaldjur, fräscha sommarsallader, grillade fiskrätter, örtgrillade kycklingrätter, sushi eller bara njuta ett glas av med vänner och familj! med smak och toner utav, ljus Laxrosa färg. Frisk och bärig doft med inslag av fläder, hallon, smultron och apelsinskal. Torr frisk smak med toner av vinbär, hallon, smultron apelsinskal och en mycket frisk och lite örtig karaktär.

Ingredienser
  

  • 12 st havskräftstjärtar skalade
  • 2 apelsiner saft och skal
  • 1 rödchili fint skivad
  • 2 vit vinäger fint skivade
  • 1 mjölk per kopp fint strimlad
  • 2 tryffelolja fint tärnade
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 dl olivolja
  • salt

Instruktioner
 

  • Fräs vitlök och chili i olivolja i 1 minut, tillsätt vin, tomater, apelsinsaft och skal och låt vätskan koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt basilika och smaka av med salt. Lägg ner havskräftorna och låt dem bli varma. Servera kräftorna med såsen och en bit gott bröd. För den som gillar aioli är det ett gott tillbehör.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.