fbpx

Boulebar korttidspermitterar

Boulebar korttidspermitterar_samtliga anställda i Sverige

Boulebar driver åtta restauranger i fem olika städer varav en i Köpenhamn. Verksamheten är en del av koncernen Pied Tanca Group AB. På grund av krisen som skapats av viruset Covid-19 korttidspermitterar Boulebar samtliga anställda i Sverige.

– Vårt mål är att kunna behålla så många som möjligt kvar i bolaget. Lösningen från svenska regeringen känns klok och ger oss mer utrymme i en enormt svår situation. Vi vill verkligen behålla våra hängivna och duktiga medarbetare. Flera av dem är även delägare så engagemanget är stort och vi kommer att fortsätta hålla öppet så länge det bara går, säger Erika Nilsson, vice VD i moderbolaget.

I Danmark är läget annorlunda. Myndigheten har gett näringsförbud för restauranger och ger 75 procent i bidrag för löner, de fasta kostnaderna ser ut att ersättas med 80 procent. Trots alla insatser i Sverige och Danmark kommer varsel också genomföras. Bolaget vill ha den möjligheten då risken är stor för att försäljningen sjunker ytterligare.

– Vi jobbar hårt för att hitta konstruktiva lösningar med banker, fastighetsbolag, våra medarbetare och ägare. Vi är redan beredda på att göra enorma uppoffringar vilket är avgörande för vår framtid, säger Henrik Kruse, grundare och delägare. Det här ska gå att reda ut om många hjälps åt men vi är alla chockade eftersom nedgången kom så snabbt och hårt. Vi har aldrig längtat till sommaren och våra uteenheter lika mycket som nu.

I dagsläget visar prognosen för Boulebar på en försäljningsnedgång på 70 procent i mars och april. Läget för maj är ännu osäkert. 

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!