fbpx

Tillståndsenheten vill stötta

-Vi behöver samråda med polisen i varje enskilt fall, men vi bedömer att vi kommer att kunna fatta skyndsamma beslut, säger Peter Berg.
Många krogar har det svårt nu när en stor del av deras gäster väljer att hålla sig hemma. För att underlätta har Tillståndsenheten valt att genomföra flera lättnader på kort sikt. 

-Vi vill stötta och hjälpa till med det vi kan nu, säger Peter Berg, enhetschef på Tillståndsenheten.

Covid-19 och risken för smittspridning gör att många väljer att inte gå på restaurang nu. För att underlätta för dem som har svårt med ekonomin har Tillståndsenheten därför valt att inte fakturera några tillsynsavgifter förrän efter sommaren. Man genomför bara nödvändig tillsyn och skär även ner på den ordinarie tillsynen den närmaste tiden. 

För ett tag sedan förbjöds folksamlingar på mer än 500 personer, vilket påverkar många av de större nattklubbarna i staden.

Tillståndsenheten väljer nu att ge möjlighet att minska antalet ordningsvakter. Större ställen har ofta krav på ett visst antal vakter i sitt serveringstillstånd. Tillståndsenheten inbjuder nu till dialog med de krögare som berörs och öppnar för att göra nya bedömningar.

Vi behöver samråda med polisen i varje enskilt fall, men vi bedömer att vi kommer att kunna fatta skyndsamma beslut, säger Peter Berg. Om man önskar minska antalet ordningsvakter på sitt ställe så ska man ta kontakt med oss.

Det finns även möjlighet att få förlängda tidsfrister i både tillstånds- och tillsynsärenden. 

-Har man ett pågående ärende och behöver längre tid på grund av omständigheter kring Covid-19 så är vi öppna för att förlänga tiden, säger Peter Berg.

Fakta: Stödåtgärder för krögarna
- Uppskov på tillsynsavgifter, fakturerar först efter 31 augusti.
- Möjlighet att minska antalet ordningsvakter.
- Pausad ordinarie tillsyn.
- I de fall det behövs förlängs tidsfrister i tillstånds- och tillsynsärenden

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!