Vit chokladmousse med rårörda lingon och pepparkakor

Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination. Så bjud in till ett stort glöggmingel och njut av något riktigt kvargsmarrigt!

6 portioner. Serveras i glas.

Rårörda lingon

2 dl frysta lingon 3⁄4 dl strösocker

Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då.

Vit chokladmousse

2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 100 g vit choklad
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
1 äggula

Vispa grädden. Smält chokladen. Rör ner vaniljkvargen i den smälta chokladen lite i taget. Vänd ner chokladsmeten i grädden lite i taget. Rör ner äggulan. Kyl moussen i cirka tre timmar. Spritsa eller klicka ut i glas.

Pikerade och smulade pepparkakor

4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättiksprit eller citronsaft 9 pepparkakor

Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll en spritspåse. Dekorera 6 pepparkakor med kristyr. Smula 3 pepparkakor grovt.

Sockrade lingon

1 dl frysta lingon strösocker

Häll strösocker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.

Florsocker

Lägg ihop desserten: Ta fram glasen med moussen. Tryck ner en pepparkaka i varje glas. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna. Pudra med florsocker över pepparkakan. Servera!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *