Vit choklad- och färskosttårta garnerad med kex och jordgubbar

Botten:

  • 175 g havrekex
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk rivet citron- eller apelsinskal

 

  • 200 g Fazer ögon vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

 

Till garnering
Fazer Almond Crumble Kex

 

GÖR SÅ HÄR:

  • Finfördela kexen och blanda kexsmulorna med smält smör. Tillsätt rivet citron- eller apelsinskal. Klä en ugnsform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen.
  • Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och rör ned färskost, florsocker och smält choklad. Lägg upp fyllningen på kexbotten i formen. Låt stå kallt och stelna till nästa dag.
  • Lösgör tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Garnera med färska jordgubbar, Fazer Almond Crumble kex och maränger.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *