Ta hand om julmaten – låt inte godsakerna gå till spillo

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Servings
4
Servings
4
Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
Kanderade fruktskal
  1. Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
  2. Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
  3. Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.
Pannacotta-risgrynsgröt
  1. Blanda gröt, grädde och gelésocker multi i en kastrull. Låt koka på låg värme i minst 30 sekunder. Rör om hela tiden så att pannacottan inte bränns vid.
  2. Häll upp i 4 glas och ställ i kylen för att stelna.
  3. Toppa med med hallon och hackade pistagenötter.
Nötter i sirap
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta nötterna i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna.
  3. Grovhacka nötterna och lägg i en väl rengjord glasskål. Tillsätt sirapen.
  4. Servera till ostbrickan.
Share this Recipe

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *