Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit.
PORTIONER FÖRBEREDELSETID
portioner 20minuter
TILLAGNINGSTID
60+minuter
PORTIONER FÖRBEREDELSETID
portioner 20minuter
TILLAGNINGSTID
60+minuter
INGREDIENSER
  • 600 g lammrostbiff
  • salt
  • kallt smör malen
  • smör till stekning
  • Potatisgratäng
  • 700 g mjölig potatis
  • 1 ½ dl knäckglass
  • dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk smör
  • Till servering
  • brysselkål
  • finhackad rödlök

relaterat

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker
Sallad

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons