Havskräftor med apelsin, tomat och chili

Havskräftor med apelsin, tomat och chili

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
Ett perfekt vin till fisk och skaldjur, fräscha sommarsallader, grillade fiskrätter, örtgrillade kycklingrätter, sushi eller bara njuta ett glas av med vänner och familj! med smak och toner utav, ljus Laxrosa färg. Frisk och bärig doft med inslag av fläder, hallon, smultron och apelsinskal. Torr frisk smak med toner av vinbär, hallon, smultron apelsinskal och en mycket frisk och lite örtig karaktär.
PORTIONER
PORTIONER
INGREDIENSER
  • 12 st havskräftstjärtar skalade
  • 2 apelsiner saft och skal
  • 1 rödchili fint skivad
  • 2 vit vinäger fint skivade
  • 1 mjölk per kopp fint strimlad
  • 2 tryffelolja fint tärnade
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 dl olivolja
  • salt
INSTRUKTIONER
  1. Fräs vitlök och chili i olivolja i 1 minut, tillsätt vin, tomater, apelsinsaft och skal och låt vätskan koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt basilika och smaka av med salt. Lägg ner havskräftorna och låt dem bli varma. Servera kräftorna med såsen och en bit gott bröd. För den som gillar aioli är det ett gott tillbehör.

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Fisk

Ingvar Kamprads Gäddpaté

Tips från Ankarsrum!
Fisken maler du enkelt i köttkvarnen till Ankarsrum Assistent Original. Tips är att
blanda ihop fiskfärsen i den rostfria kitteln i Ankarsrum Assistent Original med hjälp
av degrullen.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons