Godast i påsk – krämig morotstårta

Många av oss väljer nyttigare alternativ i påsk och därför bjuder vi på en utsökt och krämig morotstårta. Perfekt att ha på påskbordet! Här kommer ett recept av vår redaktör och kostrådgivare Helena Pedone, ni hittar henne på www.pedonestallrik.se, intagram @helenapedone

Portioner

6-8

Ingredienser

3 ägg

3 dl mandelmjöl

10 dadlar

3 msk vaniljprotein, utan sötningsmedel

1 tsk äkta vaniljpulver (kan blandas i om du inte har vaniljprotein hemma)

2 tsk bakpulver

1-2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 stor morot

50 g smör

Dekoration: Jordgubbar eller physalis.

Fyllning: 200 gram philadelphia, 3 msk creme fraise, 2 tsk vaniljprotein, ca 10 st skalade dadlar, lite pressad lime.

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 °C och smörj en ugnssäker form.

2. Riv moroten. Mixa alla ingredienser förutom smöret som du smälter och blandar ner sist.

3. Mixa ordentligt.

4. Grädda morotskakan i mitten av ugnen.

5. Blanda ihop fyllningen. Börja med att skala och mixa dadlarna, blanda sedan i resten av fyllningen.

6. Ta ut kakan i ugnen efter ca 20-25 min. Låt svalna.

7. Fördela fyllningen jämt över morotskakan.

8. Dekorera med jordgubbar eller physalis. Godast är att ha inne en stund i kylen innan servering.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Share this Recipe

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *