Citron-bundtkaka

Påskägg och sill i all ära, men en riktigt god och kvargfräsch citronkaka slår det mesta! Testa vår goda och saftiga kaka i påsk – och påskharen kommer att vilja stanna kvar för ett smakprov. Glad påsk!

Det här behövs

Form: 1 1⁄2 liters sockerkaksform

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 
2 1⁄2 dl strösocker, alternativt björksocker eller annan sötning
  • 
1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kvarg
  • citron rivet skal av en citron
  • 
4 dl vetemjöl
, alternativt bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr

  • Kvarg med citronsmak
  • 2 1⁄2 dl florsocker, alternativt annan sötning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  4. Rör ner kvargen.
  5. Tillsätt det smälta smöret och citronskalet och rör till en jämn smet.
  6. I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet.
  7. Smöra och bröa en form, grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter.
  8. Testa med en sticka, den ska vara torr. Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.
  9. Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla över kakan. Fyll hålet i mitten av kakan med marsipan- och chokladägg. Servera!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Share this Recipe

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *