Chili con carne med MiFú Peppar & Chili istället för nötkött

Inget slår en riktigt mustig chili con carne. Med tortillas, crème fraiche och pico de gallo. Jo, ok då. En chili con carne med MiFú istället för nötkött. Prova ikväll och avsluta dagen med nya, spännande smaker. Vi lovar att du kommer bli nöjd.

4 portioner

 

Ingredienser:

1 paket MiFú Peppar & Chili

1 torkad chipotle-chili

2 torkade ancho-chilis

1 vitlök

1 gul lök

1 morot

1 selleri

2–3 msk vetemjöl

1 msk chilipulver

2 tsk spiskummin

2 tsk torkad koriander

2 tsk torkad oregano

1 msk strösocker

33 cl ljust öl

1 burk svarta bönor

salt och peppar

 

Pico de gallo:

1 paket körsbärstomater

0,5 silverlök

2 jalapenos

1 kruka koriander

0,5 lime

salt

 Till servering: Valio Eila® laktosfri crème fraiche och tortillachips.

Gör såhär:

Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna så att det luktar gott i hela köket. Lägg den sen i blöt i 20 minuter, ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré. Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med MiFún i lite olja. Häll över de torra kryddorna och mjölet, tillsätt öl, avrunna svarta bönor och chilipuré och låt puttra i en timme. Smaka av med salt och peppar. Gör en pico de gallo genom att finhacka tomat, silverlök, koriander och jalapenos. Smaka av med lime och salt.

Servera chilin tillsammans med pico de gallo, crème fraiche samt en massa nyfriterade tortillachips som du skopar upp hela härligheten med och stoppar i munnen.

Näringsinnehåll/ portion:

Energi Kj        2 200

Energi kcal     525
Fett                16 g
Kolhydrater   64 g
Protein           22 g
Fibrer             10,9 g

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Share this Recipe

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *