Baileys Strawberry Ice Cream

OBS! Recept för 4 – 6 serveringar (laktosfri och vegansk) – Glassen innehåller alkohol

 

Ingredienser

  • 500 g färska jordgubbar
  • 50 g socker
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 400 ml Baileys Almande (13% alkohol)

 

Gör så här:

  1. Dela jordgubbarna, strö över sockret och pressa över citronjuicen. Lämna i rumstemperatur i 30 minuter och gör sedan en slät puré av jordgubbarna.
  2. Blanda med Baileys Almande och ställ i kylen i ett par timmar tills smeten är kall.
  3. Frys i en glassmaskin och njut! Om du inte har en glassmaskin kan du lägga in smeten i frysen. Ta ut skålen efter 45 minuter och rör om med en spatel. Detta förhindrar glassen från att få isiga partier. Fortsätt att kontinuerligt röra om i smeten varje halvtimme. Gör detta varje halvtimme under 2-3 timmar. Glassen blir krämigare ju mer du rör om i smeten, men detta gör också att det tar längre tid för den att frysa.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Share this Recipe

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *