Baileys Chocolat Ice Cream

OBS! Recept  för 4 – 6 serveringar ( Glassen innehåller alkohol)

Ingredienser

  • 375 ml mjölk (3% fett)
  • 50 g vispgrädde
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 20 g kakao
  • 50 g socker
  • 50 g choklad (72%)
  • 150 ml Baileys Chocolate Luxe (15,7% alkohol)

 

Gör så här:

  1. Vispa ägg, äggulor och socker tills smeten är ljusgul och fluffig.
  2. Värm mjölk och grädde tillsammans tills det börjar koka. Ta bort kastrullen från plattan och häll över äggblandningen långsamt samtidigt som du vispar. Sätt tillbaka smeten på värmen och låt tjockna tills smeten blir så tjock att den täcker en träsked (låt inte smeten koka).
  3. Häll genom en finmaskig sil och addera chokladen och kakaon.
  4. Kyl över isbad och ställ i kylen över natten.
  5. Addera Baileys Chocolat Luxe och frys i en glassmaskin. Om du inte har en glassmaskin kan du lägga in smeten i frysen. Ta ut skålen efter 45 minuter och rör om med en spatel. Detta förhindrar glassen från att få isiga partier. Fortsätt att kontinuerligt röra om i smeten varje halvtimme. Gör detta varje halvtimme under 2-3 timmar. Glassen blir krämigare ju mer du rör om i smeten, men detta gör också att det tar längre tid för den att frysa.

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Share this Recipe

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i dina uppgifter. Din email kommer inte att visas. Obligatoriska uppgifter *