Råvaruansvarig Årets Kock 2019

Stefan Eriksson, Årets Kock 2005, är råvaruansvarig för Årets Kock 2019. Råvarorna ska både utmanar kockarna och ge dem bästa möjliga förutsättningar att prestera under Årets Kock – SM i professionell matlagning.

 

 

Råvarugruppens uppdraget består i att välja vilka råvaror som de tävlande har tillgång till och att dessa håller högsta kvalitet. Arbetet sker i nära samarbete med tävlingsgruppen.

– Råvarorna är otroligt viktiga för tävlingen och jag vet ingen som skulle passa bättre i rollen än Stefan Eriksson med sin enorma kunskap och breda kontaktnät med duktiga odlare och uppfödare över hela landet, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

– Det finns så många duktiga bönder och hantverkare som varje dag lägger ner kärlek och omtanke för sina grödor och djur, och i arbetet kring hav och skog. För mig handlar matlagning om att förvalta dessa råvaror på allra bästa sätt. Därför känns det otroligt roligt och relevant att få vara med under Årets Kock och föra samman dessa duktiga matlagare med de mest fantastiska råvaror och se magi skapas, säger Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig Årets Kock 2019.

Följ oss på Instagram och Facebook för löpande information om årets tävling. All information samlas också på www.aretskock.se.

Foto-Pressbild

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post