annons

mattrender

Mässan med bubbel 2019

Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla genuint mat- och dryckesintresserade. En del av eventet är tillägnad street food – några av Sveriges bästa food trucks är på plats. Den gastronomiskt intresserade kan också besöka en rad andra importörer och återförsäljare av delikatesser och drycker.

Ett annat nytt inslag på Malt, Mat & Destillat är en bar där vinexperten Blaise de la Croix är på plats tillsammans med en sommelier.

– De flesta vinerna är mousserande så vi kan kalla det för mässans bubbelbar. Vi presenterar viner från olika producenter, och hoppas att ha tid för att prata med de som vill prova och fördjupa sina kunskaper. Vi har också stilla viner, röda, vita och rosé, säger han.

Han följer utvecklingen och ger några exempel på trender i vinvärlden.

– Det är fortsatt stort intresse för bubblor exempelvis champagne, crémant och prosecco. En trend är också mer exklusiva roséviner, gärna från Provence om jag får välja. Lättare viner, till exempel från druvan pinot noir och fruktiga viner med druvorna cinsault, syrah, grenache, carignan och mourvèdre är andra trender, säger han.

En stor fråga är också hur vinet är producerat.

– Intresset för ekologiska, biodynamiska, natur- och veganviner ökar, säger Blaise de la Croix.

Möjligheten att smaka mousserande och annat vin i baren är ett komplement till den övriga mässan.

– Det är inte fokus på vin på Malt, Mat & Destillat, men vi tycker att det här kompletterar det övriga utbudet, säger Blaise de la Croix.

På Malt, Mat & Destillat finns också flera andra experter som delar med sig av sin kunskap. Besökare kan köpa biljett till olika provningar, ett exempel är ”Street Food & Dryck”. Ludvig Brydolf leder den provningen som lär deltagarna mer om hur olika drycker och mat hänger samman och om spännande smakkombinationer.

Om Malt, Mat & Destillat: 
Eventet är en urban mötesplats för mat- och dryckesintresserade. Här ställer bryggerier, producenter och importörer ut. Mingla och smaka tillsammans med konnässörerna eller njut av härlig street food från flera av landets bästa food trucks.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.