Jura lanserar 12-åring

Jura har genomgått en omfattande förändringsprocess och Jura Destilleriets Master Blender Richard Paterson har gjort om whiskyn från grunden och integrerat rökfaten i hela linjen.

Nya Jura kombinerar en viskning av rök från de amerikanska ekfaten med en förhöjd verklighet från en finishperiod i sherryfat, menar Paterson. En mix av Highland- och Island-stil.

Nytt för våren 2019 är 12-åringen som lanseras i halvflaska på 35cl med fast listning på SB och med distribution i 420 butiker och ersätter tidigare Superstition.

Tidigare i år valde man även att ta bort tidigare Origin 10 år, Diurach’s Own 16 år, samt Prophecy. Kvar finns de nya 10, 12 och 18-åriga Jura samt Seven Wood.

Jura 12 Years är en av fem nya single-malt whiskys som ingår i Isle of Jura Distillery’s Signature Series. Nya Jura-serien kombinerar kraft från de amerikanska ekfaten, en hint av rökighet och en slutfinish från Oloroso-sherryfat.

Destilleriet har tillverkat whisky ända sedan 1810 och ägs idag av Whyte & Mackay. Mannen bakom bland annat Signature Series succé är även Richard Paterson – Master Blender, som gjorde om whiskyn i grunden. Patersons hemlighet till framgången för Jura 12 ligger i användningen av noga utvalda Oloroso sherryfat, en metod Paterson själv fulländat. Sherryfaten- bidrar till att mjuka upp whiskyn vilket ger den en fyllig starkvinsrik arom av apelsinfudge och chokladkaka. En hint av tobak övergår i förnimmelse av honungsdragéer och därefter frukt. Mot slutet stiger en subtil rökighet fram som även är det som ger whiskyn sin karaktär. I röken återfinns nyanser av Barbeque, cigarr och aska med en sötma från honung.

 

JURA 12 Years

Ursprungsland: Storbritannien

Producent: The Isle of Jura Distillery Co

Alkoholhalt: 43%

Förslutning: korkpropp

Volym: halvflaska på 35cl

Artikelnummer: 20485

Pris: 229 kr

Dela till dina vänner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut