annons

Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar
Foto: Altia

Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 0,5 huvud spetskål
  • 1 st äpple gärna Ingrid Marie
  • 10 st brysselkål
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk sirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 st citron (finrivet skal samt saft)
  • salt

Instruktioner
 

  • Putsa brysselkålen och spar de yttersta gröna bladen till servering. Skär resten av brysselkålen i små klyftor.
  • Finstrimla spetskålen. Lägg båda kålsorterna i en kastrull med vatten salt, sirap och låt sjuda under lock i några minuter. Tillsätt grädden och låt koka in tills i stort sett all vätska är borta.
  • Fintärna äpplet och blanda med återstoden av brysselkålsbladen, skal från citronen, citronsaft, rapsolja, salt och kryddpeppar till en kryddsallad.
  • Smaka av kålblandningen med salt. Smaken ska vara neutral med viss sötma från sirapen.
  • Servera rätten varm med kryddsalladen på toppen.
  • Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen O.P. Anderson Petronella Julsnaps.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.