finalister

Finalisterna i årets kock

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Årets Kock 2019 går av stapeln 12–13 september på Annexet i Stockholm. Igår blev det klart vilka åtta kockar som kommer att göra upp om titeln. En av dem är Zassenhaus ambassadör Louise Johansson.

Finalisterna i Årets Kock 2019 är:
1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Uttagningen till Årets Kock 2019 började med att kockarna fick skicka in ett recept som sedan bedömdes av en jury. Bedömningen var helt anonym och juryn visste inte vilken kock som stod bakom receptet. Därefter valde juryn ut 24 kockar som de skickade vidare till kvalet.

Kvaltävlingarna pågick under två dagar, 12–13 juni, på Stockholms hotell- och restaurangskola. Dag ett fick kockarna laga upp sina respektive tävlingsbidrag. Därefter gick 16 kockar vidare till dag två, där metod och handlag bedömdes genom olika kunskapsprov. Vidare fick de i uppgift att namnge 40 råvaror uppdelade i åtta kategorier. De fick titta, dofta, känna och smaka på råvarorna. De fick också laga en kall och en varm rätt på huvudråvaran gös.

Mitt under tävlingen gick brandlarmet och alla som befann sig i lokalen tvingades att bege sig ut. Lyckligtvis var det ingen fara och tävlingen kunde snart fortsätta enligt plan. I kvalet var det tre kvinnliga kockar som tävlade, varav en tog sig vidare till finalen. Vi säger stort grattis till vår Zassenhausambassadör Louise Johansson!

– Det känns helt galet och är så mäktigt och stort. Jag är otroligt stolt över att få vara med och bidra till svensk gastronomi, säger Louise.

Under prisutdelningen tillkännagavs det att en av uppgifterna under finalen kommer vara att tillverka egen korv. Finalen går av stapeln 12–13 september på Annexet i Stockholm.

Foto-Pressbild

relaterat

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

curtbergfors

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

grönsaker+mattrender+2020

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Orkla+felix+stopp

Orkla återkallar soppa

Orkla foods Sverige återkallar en soppa, företagets Veggie Goulash sedan ett antal förpackningar fått spår av mjölk vid tillagningen och innehållet då inte stämmer med

26543941-wheatgrass-shot-juice-from-wheat-grass-trend-of-health

Så äter vi klimatsmart år 2030

Vi kommer att äta allt mer klimatsmart under de närmaste 10 åren. Nya växtbaserade proteinkällor och mindre svinn i matlagningen är framtiden. Här är några

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.