Dogfood.Nominerade.Mattrender.2019

Dogfood nominerad till två priser

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons








Dogfood är nominerad till två olika priser i branschtävligen Fast Food Awards som arrangeras av tidningen Fast Food Magazine. Dels i kategorin Årets Fast Casual dels för priset Ecoboost som går till den aktör som under 2018 har ökat sina ekologiska livsmedelsinköp mest.

Det är så klart väldigt roligt att vara nominerade till två priser och särskilt kul att vårt ekologiska arbete lyfts fram som finalist för årets Ecoboost, säger Jon Widegren, grundare av Dogfood.

Juryns motivering lyder ”Med svenskt och ekologiskt kött samt med genomgående ekologiskt utbud, visar Dogfood att medvetna val är rätt väg att gå. Genom samarbeten med lokala producenter och välgjorda och innovativa rätter ger de snabbmaten nya smaker.”

Kriterierna för Årets Fast Casual är att ”vinnaren ska vara en framgångsrik och lönsam enskild restaurang eller ett restaurangkoncept som genom nytänkande och affärsmannaskap har skapat mervärden för kunderna och deras helhetsupplevelse. Här serveras den kvalitetsmässigt absolut bästa maten på ett tidseffektivt sätt.”

Juryns motivering för Dogfoods nominering till Årets Fast Casual lyder: ”Dogfood är sprunget ur Flippin’ Burgers och skapat av Jon Widegren. Konceptet är god snabbmat i lyxförpackning. Korv med bröd av ekologiska råvaror och hantverksmässig produktion är det enkla men självklara receptet. Dogfood är mycket medvetna och gör noggranna val av råvaror. Det finns en målmedveten strävan att öka andelen ekologiskt och arbetet med att bli KRAV-märkt är redan igång.”



 

relaterat

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

curtbergfors

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

grönsaker+mattrender+2020

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.