Årets Stellakock Frida Nilsson skapar nattmacka på the Burgundy – vinsten går till Kvinna till Kvinna

Från klockan 23 den 8 maj serveras Stellas Stödmacka på The Burgundy i Gamla Stan av Frida Nilsson som i februari korades till Årets Stellakock. Det blir en maffig macka med stek i tunna skivor, massor av karamelliserad lök, dijon, majo och gremolata på smörstekt surdegsbröd.

Stellagalans ordförande Anette Rosvall fick erbjudande att gästspela på the Burgundy och valde då att bjuda in Frida och sin kollega Anna Antonia Svedberg.

– Vi kommer att servera en grym nattmacka – jag känner mig taggad att samarbeta med Stellagalan som jag tycker gör ett viktigt arbete för jämställdheten i branschen, säger Frida Nilsson som driver köket på populära restaurang MJ’s i Malmö.

– På Burgundy gästspelar de coolaste av kockar och vi är stolta att ta plats här tillsammans med en våra vinnare. Krögaren Daniel Crespi kom också med den briljanta idéen att vinsten ska gå till Kvinna till Kvinna, det avgjorde saken för oss, säger Anette Rosvall.

Stellagalan grundades 2017 för att öka jämställdheten inom restaurang, bar och besöksnäring och arbetar för att lyfta de bästa kvinnorna i den gastronomiska branschen.
Läs mer på stellagalan.se

Stellas Stödmacka säljs till förmån för Kvinna till Kvinna, en svensk insamlingsstiftelse som stödjer kvinnorättsorganisationer i krigs- och konfliktdrabbade områden.

The Burgundy har sedan 2017 bjudit in krogfolk för att servera sin bästa nattmacka varje onsdag på Yxsmedsgränd 12 i Gamla Stan, Stockholm.

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post