aperolf

Aperol firar 100 år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Den orangefärgade drinken Aperol Spritz har fullkomligt exploderat i Sverige de senaste åren och var en av svenskarnas mest googlade under 2018. Nu firar italienska Aperol 100 år och ställer till med ett stort firande på hundratals barer runt om i Sverige.

År 1919 lanserade de italienska bröderna Luigi och Silvio Barbieri en aperitif vid namn Aperol. Nu fyller brödernas aperitif 100 år och det ställs till med ett rekordstort firande i Sverige. Mellan 10–16 juni deltar hundratals barer runt om i landet i Aperols 100-årsfirande.

Originalreceptet för Aperol kvarstår sedan starten: en unik, bittersöt smak med 11 % alkoholhalt. I Sverige är Aperol mest känt för drinken Aperol Spritz. Drinken uppkom redan på 1950-talet, men i Sverige har Aperol Spritz fått ett uppsving under de senaste åren. Under 2018 var Aperol Spritz en av de mest googlade drinkarna i Sverige – och populariteten ser inte ut att svalna.

– Under de fyra år jag har varit brand manager för Aperol har det hänt mycket. Vi har växt explosionsartat i Sverige och slagit nya rekord varje år. Det är kul att få jobba med en dryck som är så pass omtyckt av svenskarna. Nu vill vi fira 100-årsjubileet med hela Sverige, säger Hugo Simberg, Brand Manager på Nigab som är leverantör för Aperol i Sverige.

För att göra en Aperol Spritz fyller du ett vinglas med is, häller i lika delar Aperol och prosecco, fyller på med en skvätt soda och avslutar med att lägga i en apelsinskiva. Den goda smaken och lite lägre alkoholhalten gör att Aperol Spritz passar till de flesta tillfällen, såväl på after work som under en middag.

I samband med firandet lanserades www.aperol.se

Foto- Pressbild

relaterat

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

curtbergfors

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

grönsaker+mattrender+2020

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Orkla+felix+stopp

Orkla återkallar soppa

Orkla foods Sverige återkallar en soppa, företagets Veggie Goulash sedan ett antal förpackningar fått spår av mjölk vid tillagningen och innehållet då inte stämmer med

26543941-wheatgrass-shot-juice-from-wheat-grass-trend-of-health

Så äter vi klimatsmart år 2030

Vi kommer att äta allt mer klimatsmart under de närmaste 10 åren. Nya växtbaserade proteinkällor och mindre svinn i matlagningen är framtiden. Här är några

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.