20190117-Viltkock

​Var med när Årets Viltkock koras.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons







Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.

På Eriksberg i Blekinge kommer de två finalisterna:

Emil Lindfors från restaurang Bryggargatan i Skellefteå

Emil Hedblom från restaurang Buustamon i Åre att tillaga sina vildsvinsrätter.

 

Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg

och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött.

Juryns ordförande är Gert Klötzke.

Så här kommer det gå till:

På förmiddagen tillagar de två finalisterna sina vildsvinsrätter från sina vinnande recept.

Dessa serveras för juryn klockan 12.30.

Direkt därefter påbörjar de sina rätter som är komponerade med råvaror från en råvarukorg.

Varje tävlande ska tillaga 20 portioner vardera som serveras i restaurangen klockan 19.30.

Juryn sammanträder. Prisutdelningen sker kl. 21.30.

 

Vill du vara med och smaka och se när Årets Viltkock utses, boka in dig på https://eriksberg.se/. Antalet platser är begränsat.


 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Orkla återkallar soppa

Orkla foods Sverige återkallar en soppa, företagets Veggie Goulash sedan ett antal förpackningar fått spår av mjölk vid tillagningen och innehållet då inte stämmer med

Så äter vi klimatsmart år 2030

Vi kommer att äta allt mer klimatsmart under de närmaste 10 åren. Nya växtbaserade proteinkällor och mindre svinn i matlagningen är framtiden. Här är några

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.